vrijdag 28 juni 2013

Hua Hin in Thailand (strand en golf resort)English

Hua Hin city (HuaHin), is een bekende badplaats in Thailand,ongeveer 200 km ten zuiden van Bangkok. Het heeft een bevolking van 84883 in een gebied van 911 km ², en is een van de acht districten (Amphoe) van de provincie Prachuap Khiri Khan. Naar aanleiding van de internationale trend voor Spa resorts in Hua Hin in 1920, werd Hua Hin een populaire reis bestemming voor de Koninklijke Familie van Thailand, De rijke mensen van bangkok, en buitenlandse reizigers. Sinds 2000 echter, ondervind de plaats een sterke stijging in de belangstelling van zowel buitenlandse investeerders en gepensioneerden uit de grote Thaise steden.

Hua Hin voor reizigers

Hua Hin beach resort in Thailand
Voor diegenen die reizen met de trein, De belangrijkste straat, Damnern Kasem boulevard loopt vanuit het statige Hua Hin station rechtdoor naar het Hua Hin strand een afstand van 1 km langs diverse overheidsinstellingen en eindigt op het strand aan de rand van Het voormalig Koninklijk Railway Hotel, nu het vijf-sterren Sofitel Central Hotel.

Een andere belangrijkste straat is de zuidelijke Petchkasem snelweg, die dwars door de gemeente loopt, met aan beide zijden de markten, de belangrijkste winkels en restaurants. echter, de luxe hotels en condos zijn aan het strand.

Hua Hin in het weekend

Op weekdagen, heerst er in Hua Hin een normaal leven zoals een gewone upcountry stad. Kom je in het weekend, dan zijn de stoepranden buiten aan de restaurants op de belangrijkste straten bekleed met merken zoals Mercedes, BMW, Jaguars en de villa en condo eigenaars komen om een maaltijd te nuttigen. Na etenstijd, veranderd de stad weer terug naar normaal.

Het weer in Hua hin

Hua Hin is een stad met de laagste regenval in Thailand en de kuststad heeft een heerlijke zeebries,zodat de stad het hele jaar kan worden bezocht voor een heerlijke vakantie. Er zijn drie seizoenen, het droge seizoen (maart-september), de regentijd (oktober-november) en het warme seizoen (november-februari). De meeste dagen bieden helder blauwe luchten en soms witte wolken. Hua Hin werd gekozen als de Koninklijke vakantie plaats bij uitstek wat te danken is aan het uitstekende weer en klimaat.

Het nachtleven in Hua hin

Over het algemeen heeft Hua Hin afterdark niet veel brassy bier of sexy gogo bars en ook geen druk nachtleven zoals aan de andere kant van de Golf. De superieure Hua Hin en Takiab stranden de Takiap Bay, Suan Son strand en het Khao Tao strand, zijn prachtig en bestaand uit fijn wit zand, De stranden zijn relatief rustig en erg schoon, het tempo van het leven is kalm en ontspannen, de ideale plaats om met het gezin te vertoeven voor een jaarlijkse vakantie. Hua Hin staat voor de eerste plaats voor strandvakantie in Thailand. Hua Hin was eigenlijk de hoofdstad van de zomer vakanties in Thailand in de dagen van de monarchie.

Hua Hin geschiedenis

Het begon allemaal met een jacht reis voorbereid voor de bezoekende groothertog van Rusland, een koninklijke bezoeker Koning Rama V. De jacht partij werd geleid door prins Chakrabhongse, zelf een koninklijke student afgestudeerd in het Imperial Rusland. De prins werd verliefd op Hua hin. Hij zou later terug komen om er zijn eerste strand villa te bouwen. Koning Rama VI bouwde er vervolgens zijn eerste koninklijke zomer paleis net buiten Hua Hin. Zijn opvolger, koning Rama VII bouwde in Hua Hin het Klai Kangwon Palace, wat nog steeds in gebruik is door de Koninklijke Familie.

De Zuid-spoorweg werd uitgebreid naar Hua Hin in 1922. Een statig Railway Hotel werdt gebouwd in de stijl van de grand hotels van Europa, ten dienste van afternoon tea, champagne diners, waar regelmatig tuin partijen werden gehouden. Daarna kwam, de Royal Golf Course, de eerste en volgens sommigen de mooiste in Thailand, De course werd gebouwd op een beboste heuvel in het spoor van het Hua Hin Station. De bergop-bergaf fairways leiden door heuvels van 100-jaar oude bomen. Na de overgang naar een democratisch systeem in 1932, gleed Hua Hin af in de vergetelheid.

Na de Tweede Wereldoorlog, na de economische vooruitgang, werden de stranden aan de oostkust ontdekt door de Thai en buitenlandse bezoekers, in de eerste plaats Bang Saen en vervolgens Pattaya meer voor de de goede tijden op het strand Dan vreedzame ontspanning, De Pattaya vastgoed explosie was een zegen voor Hua Hin, die in de tussentijd, zich had ontwikkeld tot een rustige badplaats voor de duurdere clientèle. Luxury condos en vijf-sterren hotels zijn gegaan up langs het strand. Al deze ontwikkelingen waren de start voor het continu uitbreiden van Hua Hin tot vandaag de dag.

Nu is Hua Hin meer populair als nooit tevoren voor de Thais maar ook voor buitenlandse gezinnen. Hua Hin heeft acht 5-sterren hotels. Hua Hin heeft vele bezienswaardigheden voor de toerist. Onder andere zijn worden er de vele jaarlijkse festivals georganiseerd zoals: Chinese nieuwe jaar, Songkran Festival, Loy Kratong, Hua Hin Jazz Festival, Hua Hin & Cha-am Golf Festival en de wereldberoemde Hua Hin Kings Cup Elephant Polo Tournament.


0 reacties:

Een reactie posten