zondag 30 juni 2013

Het weer en klimaat in Hua hin
Het type weer in Thailand is tropisch. De temperatuur en vochtigheid zijn beide hoog de meeste tijd van het jaar maar het grootste deel van de bevolking kan er goed mee leven. De gemiddelde temperatuur is ongeveer 86 graden Fahrenheit, of 30 graden Celsius.

Droog seizoen

(December – Februari) Dit noemt men het droog seizoen in Hua Hin, Pattaya en het grootste gedeelte van Thailand. Weinig regen en veelal een verfrissende wind afkomstig vanuit de bergen rondom Hua hin. Dit is de drukste tijd van het jaar en de populairste periode voor toeristen.
Het droog seizoen is de drukste periode van het jaar en trekt veel toeristen van alle leeftijden aan. Een zeer goede periode om een rugzak op je rug te hangen en het land te verkennen. Vanuit het noorden waar het koeler is in de bergen tot aan de kust waar zon zee en strand op u wachten.

Hete seizoen

(Maart – Augustus) De weer condities zijn nog altijd droog te noemen deze periode van het jaar en erg heet. Deze tijd van het jaar zijn er regelmatig kleine regenbuien die vaak als erg welkom worden gezien door de bevolking en de vele tropische tuinen in het land.
Het hete seizoen is ook een drukke periode maar de temperatuur wordt meer gewaardeerd door gepensioneerden en ouder mensen. In deze periode zijn er veel ochtend buien en afkoelingen in de avond

Regen seizoen

(September – November) Het is nog altijd erg heet en er is veel regen. Deze tijd van het jaar noemt men op de eilanden het monsoon seizoen maar er kan nog altijd heerlijk golf gespeeld worden in het zonnige Hua hin. Veelal moet men even een uurtje wachten voordat de bui weer overgetrokken is maar daarna kan men weer verder met waarmee men bezig was.
Het regenseizoen is een heerlijke periode als je tegen de hoge vochtigheid kan en de hitte.
Omdat Hua Hin centraal gelegen is zijn er geen drastische schommeling van het weer. Het weer is over het algemeen goed te voorspellen.

Weer tabel

                

0 reacties:

Een reactie posten